Ota yhteyttä!

As Oy Helsingin Poudantuoja

Herttoniemen maamerkki nousi Talokeskuksen valvonnassa

Helsingin Herttoniemeen huhtikuussa valmistunut As Oy Helsingin Poudantuoja on yksi OP Kiinteistösijoituksen lippulaivahankkeista. 18-kerroksinen asuinkerrostaloprojekti oli monilta osin haastava ja tarjosi näytön paikan myös Talokeskuksen valvojille.

 

Poudantuoja_140_b_72dpi

 

As Oy Helsingin Poudantuoja käsittää kaiken kaikkiaan 132 asuntoa, jotka rakennettiin suoraan kauppakeskuksen päälle. Talokeskus toimi hankkeessa tilaajan edunvalvojana ja vastasi kohteen rakennustekniikan valvonnasta sekä LVIAS-valvonnasta. Projektipäällikkö Marko Siitarin mukaan Poudantuoja oli mielenkiintoinen ja erityistä tarkkuutta vaativa valvontakohde.

– Poudantuojan rakentaminen lähti liikkeelle 1,8 metrin paksuisesta betonilaatasta, joka päälle asuinkiinteistöt rakennettiin. Jo kohteen sijainti ja talviaikainen betonirakentaminen toivat hankkeeseen omat haasteensa. Työmaan pienten varastointitilojen takia materiaalitoimitukset ja tarvikkeiden haalaus piti suunnitella urakoitsijoiden kanssa hyvin tarkasti. Lisäksi valmiiden kylpyhuone- ja saunaelementtien työnaikaiseen suojaamiseen ja sadevesien ohjaamiseen oli kiinnitettävä erityistä huomiota, ja kohteessa tehtiinkin rakennusvaiheessa välipohjiin työaikaiset sadevesiviemäröinnit sekä hissikuiluihin ja holveille monia erilaisia vedenohjaimia.

 

Valvonnassa huomioitiin kaikki

Poudantuoja oli Siitarin mukaan hyvä esimerkki laajasta kokonaisuudesta, jossa valvonnan pitää olla ennakoivaa, säännöllistä ja tavallista pidemmälle vietyä.

– Ennakointi oli tässäkin kohteessa tärkeää, mutta valvojilta vaadittiin myös välitöntä puuttumista havaittuihin virheisiin. Kun asuntoja on paljon, yhdessä paikassa oleva virhe voi helposti kertaantua useisiin asuntoihin. Lisäksi Poudantuojassa korkea rakentaminen oli otettava huomioon erityisjärjestelyin, koska kauppakeskus oli avoinna rakentamisen aikaan. Käytössä oli muun muassa putoamissuojaverkot esineiden putoamisen estämiseksi. Lisäksi tuulenvoimakkuuden takia ylimmällä holvilla ei säilytetty mitään mahdollisissa puuskissa mukaan tempautuvaa tavaraa.

 

Poudantuoja_187_72dpi-2

 

Talokeskuksen kokemusta arvostetaan

Yhteistyö OP Kiinteistösijoituksen ja Talokeskuksen kanssa on toiminut mutkattomasti ja pitkäjänteisesti jo vuodesta 2006 alkaen. OP Kiinteistösijoituksen rakennuttajapäällikkö Kari Kangasmaa kertoo, että yhteistyö Talokeskuksen kanssa pelaa hyvin, eikä pettymyksiä ole tullut.

– Talokeskuksen erottaa muista kilpailijoista kokemus. Hankkeet hoidetaan alusta loppuun kokonaisvaltaisesti, eivätkä hommat jää kesken. Juuri vastuunotto kuuluu vahvasti Talokeskuksen arvoihin ja toimintatapaan. Lisäksi työn sujumisen takaava kommunikointi on vaivatonta.

 

Kohti nollavirheluovutusta

Talokeskuksen työmaa-aikaisen valvonnan päätavoitteena on varmistaa sopimuksenmukainen laatu asiakirjoissa esitetyissä laajuuksissa ja olla urakoitsijan toimintaa ohjaavana asiantuntijana työmaalla.

– Tähän työhän liittyy valtava määrä hoidettavia asioita. Valvoja varmistaa, että urakoitsija sopii vaaditut viranomaiskatselmukset rakentamisaikataulun mukaisesti, tekee kohteessa säännöllistä viikkovalvontaa, osallistuu urakoitsijapalavereihin ja toimii työmaakokouksissa puheenjohtajana ja sihteerinä. Lisäksi lisä- ja muutostöissä Talokeskuksen asiantuntija tarkastaa töiden oikeellisuuden sekä kustannustason. Talotekniikkavalvojat tarkastavat myös aina ennen kohteen vastaanottoa talotekniikkalaitteiden sekä automaation toimivuuden. Ja kun kaikki tämä tehdään hyvin, tilaajan edustajilta jää ylimääräinen työ pois ja hanke on heille mahdollisimman huoleton.


Lue lisää Talokeskuksen valvonnan palveluista >

Poudantuoja_085_72ddpi-1

 

 

Viimeisimmät julkaisut