Ota yhteyttä!

Putkiston kuntotutkimus on palveluna äärettömän fiksu

putkiremontti, korjausrakentaminen, Taloyhtiö, Talokeskus, hankesuunnittelu, putkiston kuntotutkimus

Kuntotutkimuksessa selviää kiinteistön putkien tämänhetkinen kunto ja mitä korjauksia putkistolle tulisi tehdä välittömästi tai myöhemmin.

Putkiston kuntotutkimus – fiksu palvelu joka kertoo faktat

- Putkiston kuntotutkimus eli LVV-kuntotutkimus palveluna on äärettömän fiksu, sanoo Talokeskuksen Tarkastuspalveluiden tiimipäällikkö Kari Halmi. Kuntotutkimuksessa selviää kiinteistön putkien tämänhetkinen kunto ja mitä korjauksia putkistolle tulisi tehdä välittömästi tai myöhemmin.

Kiinteistön putkistojen tullessa noin 30 vuoden ikään, on syytä teettää putkiston kuntotutkimus, tai aiemminkin jos kiinteistössä on havaittu ongelmia putkistoissa, kuten vuotoja, niiden epäilyjä tai on havaittu hajuhaittoja. - Kuntotutkimuksella mennään ns. pintaa syvemmälle, toteaa Halmi.

Kuntotutkimustarjouksen tarjousvaiheessa on tärkeää saada riittävät ja tarkentavat tiedot tarpeista ja ongelmista optimaalisen tarjouksen saamiseksi, kuten isännöintitodistus, vesi-viemäriasemakuva, vesi- ja viemäritasokuvat ja linjakuva. – Erinomaisilla lähtötiedoilla saavutetaan erinomainen tarjous, toteaa Halmi.

Kari HalmiAsiantuntija työssä, pienetkin yksityiskohdat voivat selventää kokonaisuuksia. 

Tilaaja on kuningas

Kaikki sovitaan yhdessä tilaajan kanssa, eli tilaajalla on mahdollisuus päättää siitä, miten kuntotutkimuksen ja sen aikataulujen kanssa edetään. Talokeskuksen kuntotutkija on kohteella aina hyvissä ajoin ennen tutkimuksen alkamista. Näin tutkimus sujuu jouhevammin ja tutkija on aikaa perehtynyt kohteeseen. Kuntotutkimuksessa asiantuntija kerää tiedot ja havainnot sekä koostaa niistä selkeän ja ymmärrettävän putkitutkimusraportin. Raportissa asiantuntija voi tuoda esiin tutkimuksen yhteydessä havaittuja mahdollisia ongelmia kuten sisäilman, rakenteiden tai salaojien poikkeamia, vaikka se ei varsinaisesti kuuluisikaan varsinaiseen tutkimukseen. Näiden havaintojen pohjalta tilaajalla on mahdollisuus reagoida ongelmiin jo ennen niiden realisoitumista.

Koostettu raportti kertoo kaiken

Tutkimusraportissa käsitellään putkien materiaalit, eristeet, liitostavat, venttiilit ja viat sekä tarvittavat toimenpiteet aikatauluineen, myös PTS-esityksenä. Raporttiin koostetaan kaikkien asiantuntijoiden huomiot ja dokumentit. - Kaikkea kerättyä materiaalia voi käyttää hanke- tai toteutussuunnittelun pohjana, eli voikin sanoa, että LVV-kuntotutkimus on eräänlainen viisasten kivi tai kristallipallo, sanoo Halmi. Talokeskuksen kuntotutkijan tekemä putkitutkimusraportti on helppolukuinen, selkeä, hyvin laadittu ja kansantajuinen, että se toimii päätösten tukena niin asiantuntijoille kuin maallikoille.

Talokeskuksen vahvuudet

- Kuntotutkijan työssä ollaan paljon tekemisissä asiakkaiden ja heidän ongelmiensa kanssa, joten asiakaskontaktit ja kommunikointi on erittäin tärkeää. Tärkeää on myös oikea tieto ja sen jalostaminen, joten me Talokeskuksella etsimme ja tutkimme sen oikean tiedon ja perustamme lausuntomme parhaaseen olemassa olevaan faktaan. Talokeskukselta löytyy kovaa osaamista ja ammattilaisia monilta eri aloilta, kuten sisäilma, rakennuttaminen, valvonta, LVI ja sähkö, Halmi toteaa.

Tutustu Talokeskuksen putkiston kuntotutkimukseen ja ota meihin yhteyttä.