Monipuolista LVI -suunnitteluosaamista

LVI -suunnittelu

Meillä on vuosikymmenten kokemus vaativuustasoiltaan erilaisista lvi-suunnittelutehtävistä. Osaamiseemme kuuluu sekä uudisrakennusten että peruskorjauskohteiden lvi-suunnittelu. Osaamiseemme kuuluu myös rakennushistoriallisesti arvokkaiden rakennusten lvi-suunnittelu.

Pääsääntöisesti kaikki uudisrakennuskohteet suunnitellaan tietomallilla. Tietomallihankkeissa rakennuksesta laaditaan 3-ulotteinen tietomalli, mihin kaikki LVI-tekniikka on suunniteltu 3-ulotteisesti. Tietomallia voidaan hyödyntää (suunnittelussa, kustannusarvioinnissa, toteutuksessa sekä ylläpito- ja huoltotoimissa) rakennuksen koko elinkaaren aikana eri tarkoituksiin. Rakennushankkeiden suunnittelu tietomallintamalla on nykypäivää. Meillä on tietomallisuunnittelussa tarvittavat kokemus, työkalut ja osaaminen.

LVI -suunnittelun kohteet

Suunnittelukohteinamme ovat erilaiset asuinrakennukset, toimistorakennukset, ravintolat, hotellit, kauppakeskukset, päiväkodit, koulut, palvelutalot, leirikeskukset, paloasemat, lääkäriasemat, hammaslääkärit, julkiset rakennukset, varasto- ja logistiikkakeskukset. Laadimme tilaajan tarpeiden mukaan lvi-suunnitelmia pienien kohteiden käyttötarkoituksen muutossuunnitelmista isoihin liikekeskuksiin.

Olemme myös erikoistuneet erilaisten energiaa säästävien korjaustoimenpiteiden ja eri lämmöntalteenottoratkaisuiden suunnitteluun. Laadimme vaihtoehtoisten lämmitysjärjestelmien vertailulaskemia tätä tarkoitusta varten tehdyllä elinkaarimitoituslaskelmalla, jolla saadaan varmistettua kustannustehokkain ratkaisu kiinteistöön. Elinkaarilaskelmamme saadaan vertailtua mm. seuraavat eri lämmitysjärjestelmät: kaukolämpö, öljykattila, maakaasukattila, maalämpö, poistoilmalämpöpumppu, ilmavesilämpöpumppu ja aurinkosähköpaneelit.

LVI-hankesuunnitelmaa tarvitaan kun halutaan varmistaa mikä erilaisista korjaustavoista on soveliain ko. kiinteistöön. Hankesuunnitelmassa kartoitetaan kiinteistön nykytilanne ja kiinteistöön sopivat vaihtoehtoiset talotekniset järjestelmät. Hankesuunnitelmassa määritetään tilaajan tarpeet ja myös toteutukselle asetettavat kustannus- ja aikatauluraamit, sekä laatu- ja tekniset vaatimukset. Tällöin hankesuunnitelma toimii tulevan toteutussuunnittelun pohjana ohjaten laadukkaaseen lopputulokseen.

Case Firan parkkihalli

 

 

Lisätietoja

Toimitilat ja uudiskohteet
Markku Sinisalo
yksikön päällikkö, Helsinki
puh. 0400 423 578

Korjausrakentaminen
Jukka Pesonen
suunnittelupäällikkö, Helsinki
Puh. 0400 511 228

Lahti
Anne Pelkonen
aluepäällikkö, Lahti
Puh. 040 542 9379

Jyväskylä
Juha-Pekka Hakkarainen
aluepäällikkö, Jyväskylä
Puh. 043 825 5605

Turku
Markku Hyvärinen
aluepäällikkö, Turku
Puh. 040 543 5758

Pyydä tarjous

Haluatko lisätietoja LVI -suunnittelusta? Täytä oheinen lomake, niin olemme pian yhteydessä.