Markus Leino ihmettelee...

Ota yhteyttä!

 

Linjasaneerauksen suunnitteluvaiheeseen kannattaa panostaa 

Talokeskuksen Lahden aluepäällikkö Markus Leino on usein hämmästellyt sitä, kuinka paljon hyvällä suunnittelulla saadaan säästettyä linjasaneerauksen urakkavaiheessa esiin tulevista lisäkustannuksista. Isoissa putkiremonteissa valtaosa kustannuksista aiheutuu nimenomaan toteutusvaiheen töistä, ja mikäli suunnitteluvaiheessa saadaan urakkahintaa tai lisätöiden arvoa pienennettyä, on suunnittelu maksanut jo moneen kertaan itsensä takaisin.  
- Mitäpä jos suunnittelun hinta ei olisikaan merkittävin arvioitava asia, vaan rinnalle tulisi suunnittelijoiden kokemus ja suunnittelun laatu, jatkaa Markus pohdintaa. 

Lue lisää Talokeskuksen linjasaneerauksista

Julkisivusaneerauksella monta hyötyä 

Talokeskuksen Lahden aluepäällikkö Markus Leino on hämmästynyt siitä, miten julkisivusaneeraukset saavat rakennukset uuteen loistoon. Osaavat suunnittelijat tekevät ensin taikojaan, minkä perusteella toteutetaan työ käytännössä ja tällä tavoin saadaan heikkoon kuntoon aikojen saatossa rapistuneet julkisivut näyttämään siltä kuin rakennus olisi täysin uusi. Sen lisäksi, että toimenpide hivelee esteettisesti silmää, nousee myös kiinteistön ja asuntojen arvo. 

Kuvassa on Asunto Oy Lahden Tuhkimo, jonne Talokeskus on tehnyt julkisivusaneerauksen suunnittelun. Kohteessa on kaksi taloa ja julkisivujen pitäisi valmistua vuoden 2021 loppuun mennessä.

Lue lisää Talokeskuksen julkisivuremonteista

 

Toteutuksen valvonta 

Talokeskuksen Lahden aluepäällikkö Markus Leino hämmästelee sitä, miten rautaisia ammattilaisia valvojista löytyy. Miten nämä ammattilaiset auttavatkaan asiakkaita saamaan heille kuuluvan ja parhaan lopputuloksen vaativissakin työmaakohteissa. Asiakkaiden ei tarvitse itse osata rakennustöihin liittyviä asioita tai vaikka osaisivat, heidän ei tarvitse puuttua niihin, vaan voivat antaa ulkopuolisten ammattilaisten valvoa heidän etujaan ja saavat siten itse keskittyä omiin tärkeisiin asioihinsa. Sitä on valvonta parhaimmillaan! 

 

Lue lisää Talokeskuksen valvonnasta

Kuntoarvio selvittää kiinteistön korjaustarpeet

Talokeskuksen Lahden aluepäällikkö Markus Leino on aina yhtä hämmentynyt siitä, kuinka paljon laadukkaalla kuntoarviolla voidaan säästää rahaa suurista yllätyksellisistä kiinteistökorjauksista. Kiinteistön kunto voi silmämääräisesti näyttää hyvältä, mutta tarkempi tarkastelu, erilaiset mittaukset ja tutkimukset antavat todellisen kuvan kunnosta ja näin voidaan ennakoida asioita ennen kuin ollaan pakon edessä tai pahimmillaan jopa ongelmissa.

 

Lue lisää Talokeskuksen kuntoarviosta ja kuntotutkimuksista

Talokeskuksen Lahden aluepäällikkönä huhtikuussa 2021 aloittanut Markus Leino ei ole voinut kuin ihmetellä, kuinka kokonaisvaltaisia ja laadukkaita palveluita Talokeskus tarjoaa. Markuksen ihmettelyjä ja kummasteluja voit nyt seurata uutiskirjeissämme.

Markuksen lisäksi Lahden toimistolla työskentelee rakennus-, LVI- ja sähköpuolelta lukuisia ammattilaisia, joiden puoleen voit kääntyä kaikissa rakennuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Markus Leino
Aluepäällikkö
Lahti
040 717 6543 

 

 

 


Ota yhteyttä!

Markku Hyvärinen 
Asiakkuudet, johtaja
040 543 5758

Kenneth Rubanovitsch
Asiakkuudet, asiakkuuspäällikkö

0400 441 545

etunimi.sukunimi@talokeskus.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ajankohtaista tietoa rakentamisen asiantuntijapalveluista.

Klikkaa Ota yhteyttä! -painiketta

Täytä lomake tai lähetä tarjouspyyntösi sähköpostilla tarjoukset@talokeskus.fi

 

Ota yhteyttä!