Varmista, että taloyhtiösi vastaa sähköautoilun kasvuun järkevästi

Sähköautojen latauspisteiden tarvekartoitus

Ladattavat hybridit ja täyssähköautot yleistyvät. Liikenne- ja viestintäministeriön arvion mukaan Suomessa olisi vuonna 2030 noin 700 000 sähköautoa. Sähköautot tarvitsevat virtaa ja taloyhtiöt tarvitsevat ratkaisuja.

Uuden lain mukaan taloyhtiöt velvoitetaan lisäämään tiettyjen korjaus- ja remonttitöiden yhteydessä sähköautojen latausmahdollisuuksia ensi keväästä alkaen. Taloyhtiön sähköautojen latauspisteisiin liittyy myös monia muita lakisääteisiä, taloudellisia ja teknisiä kysymyksiä, eikä projektiin pidä lähteä ilman huolellista valmistautumista. Talokeskuksen sähköautojen latauspaikkojen tarvekartoitus on sähköistysprojektin ensimmäinen askel, jonka ansiosta hanke lähtee oikeille urille alusta alkaen.

Asiantuntijamme tutkivat, millaisia valmiuksia ja vaihtoehtoja taloyhtiöllänne on. Tutustumme olemassa oleviin sähköpiirustuksiin ja dokumentteihin.  Sähköautojen latauspaikkojen kartoitus selvittää kiinteistön sähköjärjestelmän nykytilan ja kapasiteetin riittävyyden sähköautojen lataamiseen.

Kartoitus sisältää:

  • sähköjärjestelmän rakenteen ja kapasiteetin selvityksen
  • sähköliittymän mitoituksen kartoituksen
  • kaapelointien ja kytkentöjen kartoituksen
  • lämmitystolppien kunnon tarkistamisen
  • ehdotukset lisäys- ja muutostarpeille
  • yleisarvion

Lisäksi tulemme käymään aina myös paikan päällä, jotta näemme nykytilanteen.

Tilaa tarvekartoitus nyt
Sähköautojen latauspisteiden tarvekartoitus antaa hyvän perustan taloyhtiönne latauspistehankkeelle. Talokeskuksen tuottama raportti sisältää ehdotukset muutostarpeista ja arvion kustannuksista. Lisäksi autamme teitä tarvittaessa ARA-avustuksen hakemisessa (taloyhtiöt hakea voivat avustusta sähköauton latausinfran suunnittelemiseen ja rakentamiseen).

Suomen Talokeskus Oy

Helsinki
Mannerheimintie 113
00280 Helsinki
Puh. 029 193 1900

Lahti
Vuorikatu 35 B, 2 krs.
15100 Lahti
Puh. 029 193 1900

Jyväskylä
Vasarakatu 9 B
40320 Jyväskylä
Puh. 029 193 1900

Lataa lisätietoa:

  • Sähköautojen latauspisteiden suunnittelupalvelu
    taloyhtiöille > LATAA PDF

Talokeskus huolehtii halutessanne koko projektista

Talokeskuksen palveluihin kuuluu tarvekartoituksen lisäksi myös hankesuunnittelu, urakoinnin kilpailuttaminen ja valvonta. Palvelukokonaisuus on esitelty oheisessa PDF-tiedostossa ja mikäli tilaatte tarvekartoituksen lisäksi hankesuunnittelun 1.5.2021 loppuun mennessä, saatte hankesuunnittelun kampanjahintaan -20 %.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

tarjoukset@talokeskus.fi

CAPTCHA image