Putkiston kuntotutkimus selvittää tarkasti korjaustarpeet

Putkiston kuntotutkimus

Putkiston kuntotutkimus kertoo tarkasti, mitä kiinteistön vesi- ja viemäriverkolle pitää tehdä. Se tuo luotettavaa ja yksiselitteistä tietoa päätöksenteon pohjaksi.

Kuntotutkimuksessa putkisto tutkitaan asiantuntijan toimesta sellaisilla menetelmillä ja siinä laajuudessa, että saadaan riittävällä tarkkuudella selville putkiston kunto, vauriomekanismit ja korjausten suositeltava ajankohta.

Putkiremontti ja kuntotutkimus

Rakennusten vesijohtojen ja viemäriputkistojen elinkaari on noin 50 vuotta. Putkiston elinkaari ei ole kuitenkaan aina näin yksiselitteinen. Viidenkymmenen vuoden elinkaari on vain keskiarvo, joten putkiston kuntoon kannattaa suhtautua kiinteistökohtaisesti.

Putkiston kuntotutkimus eli LVV -kuntotutkimus kannattaa toteuttaa erityisesti teknisen elinkaaren lähestyessä loppua tai jos epäillään ongelmia putkistossa. On suositeltavaa kuitenkin tehdä ensimmäiset putkiston kuntotutkimukset 30 vuoden kohdalla. Ensimmäisen kuntotutkimuksen jälkeen olisi suotavaa, että kuntotutkimus päivitettäisiin noin 6 vuoden välein tai tarvittaessa.

Putkiston kestoon vaikuttavat monet tekijät. Näitä ovat LVV-suunnitelmien asianmukaisuus, työn laatu, asennusmenetelmät, putkien materiaali ja laatu, alueellinen veden laatu, kiinteistön käyttötarkoitus sekä tietenkin järjestelmien huolto- ja kunnossapito.

Putkiston kuntotutkimus ei ota kantaa millä menetelmällä mahdollinen putkiremontti tulisi tehdä. Toteutusvaihtoehdot selviävät putkiremontin hankesuunnittelussa.

Putkiston kuntotutkimuksen menetelmät

Putkiston kuntotutkimukseen voi kuulua mm. seuraavia toimenpiteitä:

  • Piirustuksiin yms. asiakirjoihin tutustuminen
  • Kohteen aistinvarainen tutkiminen
  • Ainetta rikkovien menetelmien käyttö
  • Paikalla tehtävät mittaukset ja koestukset
  • Rakenteiden ja putkistojen kuvaukset ja tähystykset (viemärikuvaus)
  • Näytepalojen ja näytteiden otto ja niiden laboratoriotutkimukset
  • Putkiston kuntotutkimusta avustavat toimenpiteet
  • Viemäreiden kuvaus sisäpuolelta saattaa edellyttää, että kyseiset viemärit painehuuhdellaan ennen kuvauksen tekemistä.
  • Näytepalojen otto putkistosta voi vaatia asbestipitoisten eristeiden poistamista erillistyönä ennen putkistonäytteiden ottamista.

Lisätietoja

Haluatko lisätietoja putkiston kuntotutkimuksesta? Ota yhteyttä.

Johan Rönnblad
Putkiston kuntotutkija
Puh. 044 735 9025

Pyydä tarjous

Täytä oheinen lomake tai lähetä tarjouspyyntösi sähköpostilla Johan Rönnbladille.


CAPTCHA image

 

Lomakkeen lähettäminen saattaa kestää hetken. Tiedot tallentuvat suoraan järjestelmäämme. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.