Energiaselvitys / Energiaremontin hankesuunnitelma

Ota yhteyttä!

Laadukas selvitys/hankesuunnitelma ohjaa järkevään investointiin

Energiaselvitys / energiaremontin hankesuunnitelma tukee taloyhtiötä energiaremonttia koskevissa päätöksissä ja tarjoaa osakkaille tietoa eri vaihtoehtojen kustannuksista ja järkevyydestä. Kun harkitaan esimerkiksi kaukolämmöstä tai kaasusta maalämpöön siirtymistä tai mietitään kannattaako poistoilman lämmöntalteenotto (PILP) kaukolämmön rinnalla, selvitys/hankesuunnitelma kertoo faktat. Kun selvitys/suunnitelma on tehty laadukkaasti, eri vaihtoehtojen tekniset toimintaperiaatteet ja elinkaarilaskelmat antavat yhdessä selkeän kuvan taloyhtiölle sopivista ratkaisuista ja estävät virheinvestoinnit.

Selvitys/hankesuunnitelma avaa lukujen taustat 

Elinkaarilaskelma on yksi tärkeimmistä hankepäätöksiin vaikuttavista työkaluista, mutta yleensä se kertoo vain luvut. Energiaselvityksessä / energiaremontin hankesuunnitelmassa puolestaan taustoitetaan myös elinkaarilaskelmien perusteita ja esitetään lähtötiedot. Lisäksi selvityksessä/hankesuunnitelmassa raportoidaan kiinteistön LVIS-tekniikan nykytilanne. 

Selvitys/hankesuunnitelma voi koostua useammasta elinkaarilaskelmasta, joiden avulla eri lämmitysjärjestelmien kustannuksia on helppo vertailla. Kattava selvitys/hankesuunnitelmaraportti  esittää vaihtoehtojen vuosittaiset lämmityskustannukset ja huomioi myös investointikustannukset, energianhinnat ja korkoprosentit. Tulevaisuuden energianhintojen kehitystä tarkastellaan noin 20 vuoden ajanjaksolla.

Tutustu energiaselvityksen / energiaremontin hankesuunnittelun palvelukuvaukseen

LATAA PDF >

 

 

Ota yhteyttä!

Markku Hyvärinen
Asiakkuudet, johtaja
Helsinki
040 543 5758

etunimi.sukunimi@talokeskus.fi

Tilaa uutiskirje

Saat ajankohtaista tietoa rakentamisen asiantuntijapalveluista.