Sähköautojen latauspisteiden kartoitus auttaa etenemään järkevästi

Ota yhteyttä!

Sähköautojen latauspisteiden kartoitus

Liikenne- ja viestintäministeriön arvion mukaan Suomessa olisi vuonna 2030 noin 700 000 sähköautoa. Sähköautot tarvitsevat virtaa ja taloyhtiöt tarvitsevat ratkaisuja.

Lain mukaan taloyhtiöt velvoitetaan lisäämään sähköautojen latausmahdollisuuksia tiettyjen korjaus- ja remonttitöiden yhteydessä. Taloyhtiön sähköautojen latauspisteisiin liittyy monia lakisääteisiä, taloudellisia ja teknisiä kysymyksiä, eikä projektiin pidä lähteä ilman huolellista valmistautumista. Talokeskuksen sähköautojen latauspaikkojen kartoitus on sähköistysprojektin ensimmäinen askel, jonka ansiosta hanke lähtee oikeille urille alusta alkaen.

Mitä kartoitus sisältää?

Kartoituksessa asiantuntijamme tutkivat millaisia valmiuksia ja vaihtoehtoja taloyhtiöllänne on. Tutustumme olemassa oleviin sähköpiirustuksiin ja dokumentteihin sekä selvittämme kiinteistön sähköjärjestelmän nykytilan ja kapasiteetin riittävyyden sähköautojen lataamiseen. Lisäksi tulemme käymään aina myös paikan päällä.

Kartoitus sisältää:
• sähköjärjestelmän rakenteen ja kapasiteetin selvityksen
• sähköliittymän mitoituksen kartoituksen
• nykyisen sähkönjakelujärjestelmän kartoituksen
• lämmitystolppien kunnon tarkistamisen
• ehdotukset sähköautojen latauksen mahdollistamiseksi
- ehdotusten kustannusarviot

Tilaa kartoitus 

Sähköautojen latauspisteiden kartoitus antaa hyvän perustan taloyhtiönne latauspistehankkeelle. Talokeskuksen tuottama raportti sisältää ehdotukset muutostarpeista ja arvion kustannuksista. Lisäksi autamme teitä tarvittaessa ARA-avustuksen  hakemisessa (taloyhtiöt hakea voivat avustusta sähköauton latausinfran suunnittelemiseen ja rakentamiseen).

Talokeskus huolehtii halutessanne koko projektista

Talokeskuksen palveluihin kuuluu kartoituksen lisäksi hanke- ja toteutussuunnittelu, urakoinnin kilpailuttaminen ja valvonta. Palvelukokonaisuus on esitelty oheisessa PDF-tiedostossa.


Sähköautojen latauspisteiden kartoitukset ja suunnittelupalvelut taloyhtiöille > LATAA PALVELUKUVAUS

Ota yhteyttä!

Markku Hyvärinen
Asiakkuudet, johtaja
Helsinki
040 543 5758

Kenneth Rubanovitsch
Asiakkuuspäällikkö 
Helsinki
0400 441 545

etunimi.sukunimi@talokeskus.fi

 

Sähköautojen latauspisteet nostavat taloyhtiön arvoa

Suomen hybridi- ja täyssähköautojen määrä kasvaa jatkuvasti, joten myös uusia latauspisteitä tarvitaan jatkuvasti. Osakas voi ehdottaa taloyhtiön hallitukselle latauspisteen asennusta, mutta taloyhtiön hallitukselta tarvitaan lupa edetä suunnittelussa.

Sähköauton latauspiste taloyhtiössä – tiedä kolme asiaa

Monessa taloyhtiössä yhtiökokouksen esityslistalla on aiheena sähköautojen latauspisteet. On kuitenkin hyvä olla tietoinen siitä, mitä vaihtoehtoja, velvoitteita ja mahdollisuuksia asiaan liittyy, ennen kuin äänestää asiasta.

Tilaa uutiskirje

Saat ajankohtaista tietoa rakentamisen asiantuntijapalveluista.

Klikkaa Ota yhteyttä! -painiketta

Täytä lomake tai lähetä tarjouspyyntösi sähköpostilla tarjoukset@talokeskus.fi

 

Ota yhteyttä!