Putkiremontti eli linjasaneeraus

Ota yhteyttä!

Putkiremontti on huolenpitoprojekti

Hyvin suunniteltu ja valvottu linjasaneeraus ei ole taloyhtiölle rasite, vaan kiinteistön arvoa nostava huolenpitoprojekti. Putkiremontteihin liittyy kuitenkin vahvoja uskomuksia, jotka pitävät harvoin paikkansa. Yleensä ammattitaitoisesti kilpailutettu ja hallittu putkiremontti sujuu hienosti ilman ongelmia.

Putkiremontti eli linjasaneeraus käsittää kiinteistön vesi- ja viemärilaitteistojen uusimisen sekä monesti sähkö- ja tietoliikennejärjestelmien parantamisen. Putkiremonttiin sisällytetään usein muutakin kiinteistön järjestelmien kunnostamista, kuten patteriverkoston, ilmanvaihdon ja sadevesi- ja salaojajärjestelmien parantamista. Lisäksi putkiremontissa on mahdollisuus toteuttaa tilojen uudelleen järjestelyjä sekä laajennuksia.

Ratkaisu, jossa huomioidaan kaikki

Talokeskuksen ammattilaiset tuntevat eri rakennustavat sekä -menetelmät ja osaavat huomioida eri aikoina asennettujen järjestelmien ja niiden uusimisprojektin erityistarpeet. Lisäksi suunnittelijamme katsovat aina pitkälle eteenpäin ja miettivät myös ne asiat, jotka olisi kustannustehokasta rakentaa linjasaneerauksen yhteydessä.

Asiantuntijamme ovat apuna remontin jokaisessa vaiheessa ja pitkä kokemuksemme on hyödyksi urakoitsijan valinnassa ja referenssien arvioinnissa. Asiantuntijoiden pätevyys onkin putkiremontin onnistumisessa yhtä tärkeää kuin urakan hinta – lisäksi vanha totuus on, ettei halvin tarjous ole useinkaan se edullisin.

Lataa palvelukuvaus ja katso miten putkiremontin suunnittelu sujuu Talokeskuksen kanssa.

Neljä tapaa rahoittaa putkiremontti

Selvitä putkiremontin rahoitus hyvissä ajoin. Vaihtoehtona voi olla taloyhtiölaina, korjausrahasto, osakkaiden omat lainat tai esimerkiksi lisärakentamisella hankittava rahoitus.

Faktaa eri rahoitusvaihtoehdoista >

Putkiremontin hinta

Putkiremontti on aina taloyhtiökohtainen, koska sen yhteydessä voidaan toteuttaa useita muita korjaustoimenpiteitä. Sisällöltään erilaisten hankkeiden kustannusten vertaaminen on vaikeaa ja neliöhintaan vaikuttaa myös huomattavasti asuinhuoneistojen keskipinta-ala. Hinta on sitä korkeampi, mitä pienempi keskipinta-ala.

 

Hintaesimerkki / Putkien uusiminen

• Viemärit uusitaan
• Käyttövesiputket uusitaan pinnalla/koteloissa
• Märkätilat uusitaan
• Sähköt uusitaan

Hinta-arvio kyseille urakkakokonaisuudelle on pääkaupunkiseudulla 1 000 - 1500 euroa/m² riippuen rakennuksen valmistumisvuodesta, korjaustavasta ja korjauksen laajuudesta. Lähtökohtaisesti vanhat rakennukset ovat kalliimpia korjata verrattuna esim. 70-luvulla rakennettuihin elementtitaloihin.

 

Hintaesimerkki / Putkien kunnostus

• Viemärit kunnostetaan sisäpuolelta (100–250 euroa/m²)
• Käyttövesiputket uusitaan pinnalla/koteloissa (100–250 euroa/m²)

Hinta-arvio urakkakokonaisuudelle on 200–500 euroa/m²

Ota yhteyttä!

Markku Hyvärinen
Toimitusjohtaja
040 543 5758

Kenneth Rubanovitsch
Asiakkuuspäällikkö
0400 441 545

etunimi.sukunimi@talokeskus.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miten putkiremontti toteutetaan?

Putkiremontin toteutustapoja on monia ja suunnitteluvaiheessa niistä valitaan yhdessä taloyhtiön kanssa kustannustehokkain ja taloyhtiötä parhaiten palveleva ratkaisu. Karkeasti linjasaneeraus voidaan jakaa kolmeen päävaiheeseen.

1. Hankesuunnitteluvaihe

Esiselvityksessä tehdään tarpeelliset taustatyöt ja kiinteistön kunto selvitetään kuntoarviolla. Usein linjasaneerausta edeltää myös kuntoarvion pohjalta tehtävät kuntotutkimukset ja märkätilojen kartoitus. Näiden selvitysten perusteella kiinteistön omistaja (hallitus/isännöitsijä) käynnistää talotekniikan hankesuunnittelun, jonka tuloksena on esitys kiinteistöön soveltuvista linjasaneerausvaihtoehdoista. ​

2. Toteutussuunnitteluvaihe

Toteutussuunnitteluvaiheeseen sisältyy hankesuunnittelu sekä yksityiskohtaisempi suunnittelu. Tässä vaiheessa valitaan korjausmenetelmä, tehdään tarkat kustannusarviot sekä laaditaan tekniset suunnitelmat ja huonetilojen suunnitelmat.

 

 

3. Toteutusvaihe

Toteutusvaiheessa valitut urakoitsijat toteuttavat korjaustyöt laadittujen suunnitelmien mukaisesti ja valvoja huolehtii sekä vastaa projektin etenemisestä.

 

 

 

 

Uskomuksia putkiremonteista

Putkiremonteista on monilla vahvoja näkemyksiä ja ennakkokäsityksiä. Oheinen artikkeli esittelee viisi uskomusta putkiremonteista sekä niihin liittyvät faktat.

Lue lisää ja tiedät >

Putkiremontin
palvelukuvaus 

LATAA PDF >

 

 

Sähköremontti putkiremontin yhteydessä? 

Kannattaako sähköremontti toteuttaa putkiremontin yhteydessä? Paljonko se maksaa ja mistä kaikesta hinta muodostuu? Katso video ja tiedät.

Klikkaa Ota yhteyttä! -painiketta

Täytä lomake tai lähetä tarjouspyyntösi sähköpostilla tarjoukset@talokeskus.fi

 

Ota yhteyttä! 

Tilaa uutiskirje

Saat ajankohtaista tietoa rakentamisen asiantuntijapalveluista.