Oikea-aikainen julkisivuremontti säästää kustannuksia

Ota yhteyttä!

Julkisivuremontti oikein mitoitettuna

Kun julkisivuremontti ja korjaustoimenpiteet tehdään ajoissa, ne voidaan tehdä kevyemmin menetelmin eikä rakenteita tarvitse kokonaan uusia. Saneeraussuunnittelun tavoitteena on oikean tasoinen ja kattava suunnitelma kiinteistön ulkovaipan kunnostamiseksi. Hyvällä suunnittelulla vältetäänkin yli- tai alimitoitettu korjaus ja päästään kokonaistaloudellisesti parhaaseen lopputulokseen.

Laaja kokemus julkisivusaneerauksista

Talokeskuksessa julkisivuremontin suunnittelun lähtökohtana ovat aina rakenteiden kunto ja tilaajan tarpeet. Julkisivuremontti vaatii eri rakennustapojen ja menetelmien kattavaa tuntemusta sekä kokemusta eri aikakausien rakenteista. Talokeskus on ollut mukana sadoissa saneeraushankkeissa ja julkisivukorjaussuunnittelijamme ovat perehtyneet vanhoihin rakenteisiin sekä yksityiskohtien huolelliseen suunnitteluun.

Rakenteiden kuntotutkimus ja hankesuunnittelu

Laajaa julkisivukorjaushanketta edeltää yleensä aina rakenteiden kuntotutkimus sekä suunnittelua valmisteleva hankesuunnitelma. Hyvällä suunnittelulla ja urakan kilpailuttamisella saadaan urakkatarjouksista keskenään vertailukelpoisia, mikä helpottaa tilaajan päätöksentekoa.

Kokenut suunnittelija pystyy jo suunnitteluvaiheen ratkaisuilla vähentämään työnaikaisia riskejä sekä lisä- ja muutostöiden määrää. Lisäksi suunnittelija seuraa ja varmistaa suunnitelmien toteutuksen myös korjaustyön aikana. 

 

Ota yhteyttä!

Susanna Kinnunen
Suunnittelupäällikkö
Helsinki
044 764 4205

Markus Leino
Aluepäällikkö
Lahti
040 717 6543

Juha-Pekka Hakkarainen
Aluepäällikkö
Jyväskylä
043 825 5605

etunimi.sukunimi@talokeskus.fi

Tilaa uutiskirje

Seuraa alan tapahtumia ja saat ajankohtaisia uutisia!

Julkisivuremontti ajoittuu putkiremontin edelle

Julkisivuremontin yhteydessä on mahdollista tehdä useita muita rakenteellisia korjauksia, kuten kiinteistön parvekkeiden, ikkunoiden ja vesikaton korjaus tai salaojien sekä piha-alueiden kunnostus ja uudelleenjärjestelyt.

Yleensä julkisivuremontti ajoittuu 30–40 vuoden ikäiseen kiinteistöön ja varsinkin laajempi julkisivusaneeraus tulisi olla tehtynä noin 10 vuotta ennen putkiremonttia. Näin osakkaille jää riittävästi aikaa lainanmaksuun ja mahdollisen putkiremonttirahaston kartuttamiseen.


Talokeskukselta myös julkisivuremontin valvonta

Julkisivuremontin toteutuksen ja päätöksenteon kannalta on hyvä suunnitella ja kilpailuttaa julkisivukorjausurakka hyvissä ajoin, jotta töihin päästään heti keväällä. Julkisivuremontti on iso investointi ja se vaikuttaa asukkaiden arkeen myös korjaustyön aikana.

Hyvin suunnitellun lopputuloksen varmistaminen edellyttää aina myös asiantuntevaa korjaustyön toteuttajaa ja tarkkaa valvontaa. Talokeskuksen valvojat ja suunnittelijat ovat aktiivisesti mukana julkisivuremontin toteutuksessa osakkaiden, asukkaiden ja kaikkien julkisivuremonttiin osallistuvien kanssa.

 

Julkisivuremontti – miksi, milloin ja miten?

Julkisivuremontti on yksi taloyhtiön yleisimmistä remonteista, mutta milloin se on  ajankohtaista? Entä mitä remonttiin kuuluu ja vaatiko hanke aina kuntotutkimuksen. Katso video ja tiedät.