Elinkaari- ja kannattavuuslaskelmat kertovat energiahankkeen kannattavuuden

Ota yhteyttä!

Tulevasta energiaratkaisusta kannattaa päättää faktoilla

Talokeskuksen kokeneiden energia-asiantuntijoiden tekemät elinkaari- ja kannattavuuslaskelmat ovat taloyhtiön päättäjille tärkeä investointityökalu. Jos taloyhtiössä harkitaan siirtymistä esimerkiksi kaukolämmöstä tai kaasusta maalämpöön tai mietitään panostusta vaikkapa poistoilman lämmöntalteenottoon, elinkaarilaskelma kertoo kannattaako hanke vai ei. Laskelmassa huomioidaan muun muassa vuosittaiset lämmitys- ja investointikustannukset sekä tulevaisuuden energianhintojen kehitys noin 20 vuoden ajanjaksolla, joten luvut antavat erinomaisen pohjan kestäville päätöksille.

Elinkaari- ja kannattavuuslaskenta energiaremontin hankesuunnittelussa

Elinkaari- ja kannattavuuslaskenta voidaan kohdistaa tiettyyn rajattuun energiasäästöhankkeeseen, mutta usein se on osa energiaremontin hankesuunnittelua, jossa kartoitetaan eri toteutusvaihtoehtoja laajemmin. Kummassakin tapauksessa elinkaari- ja kannatavuuslaskelmassa selvitetään hyvin tarkkaan kiinteistön tavoitteet ja nykyiset lämmitysenergian kustannukset, talotekniset järjestelmät sekä energian paikallinen hintataso.

Energiaremontin hankesuunnittelussa elinkaari- ja kannattavuuslaskentaa tehdä yleensä useille eri energiaratkaisuille, jotta taloyhtiö saa vertailupohjaa ja voi edetä hankkeessaan oikeaan suuntaan. Lisäksi Talokeskuksen asiantuntijat esittelevät hankesuunnitelman taloyhtiön hallitukselle aina henkilökohtaisesti, jotta eri vaihtoehtojen yksityiskohdat, hyödyt ja vaikutukset ymmärretään varmasti oikein.

Tutustu energiahankkeen elinkaari- ja kannattavuuslaskelmien palvelukuvaukseen

Lataa esite >

Elinkaari- ja kannattavuuslaskenta
energiaremontin hankesuunnittelussa

Elinkaari- ja kannattavuuslaskenta voidaan kohdistaa tiettyyn rajattuun energiasäästöhankkeeseen, mutta usein se on osa energiaremontin hankesuunnittelua, jossa kartoitetaan eri toteutusvaihtoehtoja laajemmin. Kummassakin tapauksessa elinkaari- ja kannattavuuslaskelmassa selvitetään hyvin tarkkaan kiinteistön tavoitteet ja nykyiset lämmitysenergian kustannukset, talotekniset järjestelmät sekä energian paikallinen hintataso.

Energiaremontin hankesuunnittelussa elinkaari- ja kannattavuuslaskentaa tehdään yleensä useille eri energiaratkaisuille, jotta taloyhtiö saa vertailupohjaa ja voi edetä hankkeessaan oikeaan suuntaan. Lisäksi Talokeskuksen asiantuntijat esittelevät hankesuunnitelman taloyhtiön hallitukselle aina henkilökohtaisesti, jotta eri vaihtoehtojen yksityiskohdat, hyödyt ja vaikutukset ymmärretään varmasti oikein.

Energiaremontinelinkaarilaskelmakaavio-1
Energiaremontinelinkaarilaskelmakaavio_mobiili

Tilaa uutiskirje

Saat ajankohtaista tietoa rakentamisen asiantuntijapalveluista.