Taloyhtiö 2019 – yhdessä päivässä saat lähes kaiken

/

Taloyhtiön hallituksen toimintaa ohjaavat vuosittaiset toiminnat: kustannusten seuraaminen, välttämättömät huoltotoimet ja erilaiset vuosikorjaukset. Näiden lisäksi hallituksen keskeinen tehtävä on ennakoida tulevia korjaushankkeita ja pohtia taloyhtiön tulevaisuutta. Suurin osa, yli 3.8 miljoonaa, suomalaisista asuu omistusasunnossa. Omistusasuntojen lisäksi yli 250 000 suomalaista omistaa sijoitusasuntoja. Varsin monella on siis hallussaan osakkeita taloyhtiöistä, joita Suomessa on noin 90 000. Näiden osakkeiden arvolla on merkittävä vaikutus omistajien talouteen. Siksi on erityisen tärkeää olla perillä asioista, joihin voi itse taloyhtiössä vaikuttaa.

Ennakoi tulevaa

Suunnitelmallinen kiinteistönpito on osa taloyhtiön kunnossapitostrategiaa. Kunnossapidolla ennakoidaan tulevia tapahtumia ensin käyttöikälaskurin avulla omatoimisesti ja sitten kuntoarvion tuottamalla PTS:llä eli pitkän tähtäimen suunnitelmalla. Konkreettista kunnossapitoa ovat tilojen ja laitteiden puhtaanapito, huolto-ohjelmien mukaiset suodattimien vaihdot, säätöjen tarkistaminen ja monet muut toimenpiteet sekä tarvittavat vuosi- tai huoltokorjaukset.

Huoltokorjaukset tulee tehdä riittävän nopeasti vikojen ilmaannuttua, jotta ne eivät aiheuta lisää suurempia vaurioita. Näin pidetään kiinteistö ja myös huoneistot kunnossa. Tämä on varmin tapa huolehtia siitä, että omilla osakkeilla on arvoa nyt ja tulevaisuudessa.

Ratkaise

Suurempiin korjaushankkeisiin valmistautuminen vaatii usein vuosien ennakoinnin. Kun tiedossa on korjaushanke, se ratkaistaan oikealla suunnittelulla. Hankesuunnittelun avulla haetaan ensin taloyhtiölle parhaiten sopivat vaihtoehdot niin teknisesti kuin taloudellisesti. Toteutussuunnittelussa tuotetaan suunnitelmat ja tarvittavat työselostukset toteutusvaihetta varten hankesuunnittelun tietojen pohjalta.

Varmista

Suunnitteluvaiheen jälkeen päästään toteutukseen ja toteutuksessa keskeistä on hyvät urakka-asiakirjat, asiallisesti toteutettu urakoitsijan valinta ja taloyhtiön edunvalvonta. Tämä kaikki tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että taloyhtiön etu varmistetaan hyvällä projektijohdolla ja valvonnalla.

Näillä kolmella toimenpiteellä taloyhtiön osakkaana voit huolehtia osakkeesi arvon säilyttämisestä tai jopa kasvattamisesta: ennakoi – ratkaise – varmista!

Taloyhtiö 2019

Maksuton Taloyhtiö 2019 -tapahtuma tarjoaa monipuolisen tietopaketin taloyhtiön pyörittämisestä. Paikalla on hyviä seminaariluentoja ajankohtaisista aiheista, kuten sähköautoista, sähköisestä osakehuoneistorekiseristä, päätöksenteosta, taloyhtiön yleisimmistä remonteista ja taloyhtiön kunnossapidosta.

Talokeskuksen löydät osastolta 104. Asiantuntijamme ovat paikalla ja vastaavat mielellään mieltäsi painaviin kysymyksiin. Salissa 207 kunnossapitopäällikkömme Jari Halonen kertoo taloyhtiön hallituksen tärkeimmistä työkaluista, kuntoarviosta ja PTS:stä. Itse kerron korjaushankkeiden käynnistämisestä ja hankkeen valmistelusta. Sähkösuunnittelupäällikkömme Arto Heikkilä puhuu ajankohtaisesta aiheesta, sähköautojen latauspisteiden vaihtoehdoista ja mahdollisuuksista taloyhtiössä.

Mikä parasta, voit valmistautua jo ennakkoon tarkistamalla käyttöikälaskurilla, mitä omalle taloyhtiöllesi kuuluu. Tämän lisäksi voit varata itsellesi oman tapaamisajan, jotta ehdimme varmasti auttaa juuri sinua oman taloyhtiösi asioissa.

Toivottavasti nähdään messukeskuksessa!

Varaa aika tai lataa käyttöikälaskuri