Rakennusautomaatio – kohti parempaa energiatehokkuutta

Ota yhteyttä!

Rakennusautomaatio

Rakennusautomaatio on keskeisessä osassa kiinteistön toiminnassa ja energiatehokkuudessa. Automaatiolla ohjataan ja seurataan rakennusten taloteknisiä laitteita ja järjestelmiä, kuten ilmanvaihtoa, lämmitystä, jäähdytystä, valaistusta. Rakennusautomaatio antaa työkalut LVIAS-järjestelmien optimaaliseen käyttöön ja mahdollistaa kulusäästöt pitkällä aikavälillä.

Talokeskus tarjoaa automaatiosuunnittelua, automaatiojärjestelmien käyttöönottopalveluita, hankesuunnittelua, valvontaa, rakennuttamista sekä muita automaation asiantuntijapalveluita.

Automaatiosuunnittelu

Automaatiosuunnittelussa otamme huomioon asiakkaan tarpeet ja räätälöimme järjestelmän tason sen mukaiseksi. Suunnittelukohteet vaihtelevat aina asunto-osakeyhtiöistä suuriin liikekiinteistöihin, kuten kauppakeskuksiin, toimitiloihin ja hotelleihin.

Automaation käyttöönotto
Automaation käyttöönotossa varmistetaan automaatiojärjestelmän toiminta. Käyttöönottoon kuuluu suunnitelmien tarkastus ja kommentointi. Käyttöönoton yhteydessä suoritettavissa toimintakokeissa testataan LVIS-järjestelmän ohjaukset, säädöt, hälytykset ja valvomotoiminnot sekä tarkastetaan asennukset.

Automaatiojärjestelmän ohjelmointi
Automaatiojärjestelmä ohjelmoidaan aina kiinteistökohtaisesti, joten on tärkeää, että järjestelmä toimii suunnitelmien mukaisesti. Olemme tehneet käyttöönoton suurille tuotantolaitoksille, kauppakeskuksille, sairaaloille ja erilaisille liiketiloille.

Automaation hankesuunnittelu
Automaation hankesuunnittelussa kartoitamme kiinteistön nykytilanteen ja asiakkaan tahtotilan. Hankesuunnitelma laaditaan siten, että se ohjaa suunnittelua ja antaa tarvittavat lähtötiedot onnistuneelle suunnittelulle. Valvonnassa olemme mukana koko urakointivaiheen ja varmistamme onnistuneen lopputuloksen sovitussa aikataulussa. Teemme myös rakennuttamista automaation saneeraushankkeissa.

Automaatiolaitteiston saneeraushankkeilla on mahdollista parantaa kiinteistön hallintaa ja saavuttaa energiasäästöjä. Tahdomme olla mukana kiinteistön kehittämisessä ja automaatiojärjestelmien toteutuksessa.

Ota yhteyttä!

Petteri Salin
Toimitilasuunnittelun Yksikön päällikkö
Helsinki
040 702 3980

Markus Leino
Aluepäällikkö
Lahti
040 717 6543

Juha-Pekka Hakkarainen
Aluepäällikkö

Jyväskylä

043 825 5605

etunimi.sukunimi@talokeskus.fi

 

 

 

Tilaa uutiskirje

Seuraa alan tapahtumia ja saat ajankohtaisia uutisia!

Klikkaa Ota yhteyttä! -painiketta

Täytä lomake tai lähetä tarjouspyyntösi sähköpostilla tarjoukset@talokeskus.fi

 

Ota yhteyttä!