LVI-suunnittelu

Ota yhteyttä!

LVI-suunnittelu tietomallia hyödyntäen

Talokeskuksella on vuosikymmenten kokemus vaativuustasoiltaan erilaisista LVI-suunnittelutehtävistä. Osaamiseemme kuuluu uudisrakennusten, peruskorjauskohteiden sekä rakennushistoriallisesti arvokkaiden kiinteistökohteiden LVI-suunnittelu.

Pääsääntöisesti kaikki uudisrakennuskohteet suunnitellaan nykyaikaiseen tapaan tietomallilla. Tietomallihankkeissa rakennuksesta laaditaan 3-ulotteinen tietomalli, johon myös kaikki LVI-tekniikka suunnitellaan 3-ulotteisesti. Tietomallia voidaan hyödyntää suunnittelussa, kustannusarvioinnissa, toteutuksessa sekä ylläpito- ja huoltotoimissa rakennuksen koko elinkaaren ajan.

LVI-suunnittelun kohteet

Suunnittelukohteitamme ovat erilaiset asuinrakennukset, toimistorakennukset, ravintolat, hotellit, kauppakeskukset, päiväkodit, koulut, palvelutalot, leirikeskukset, paloasemat, lääkäriasemat, hammaslääkärit, julkiset rakennukset sekä varasto- ja logistiikkakeskukset. Laadimme tilaajan tarpeiden mukaan LVI-suunnitelmia pienten kohteiden käyttötarkoituksen muutossuunnitelmista aina isojen liikekeskusten kokonaissuunnitelmiin.

Olemme myös erikoistuneet erilaisten energiaa säästävien korjaustoimenpiteiden ja eri lämmöntalteenottoratkaisuiden suunnitteluun. Laadimme vaihtoehtoisten lämmitysjärjestelmien vertailulaskemia tätä tarkoitusta varten tehdyllä elinkaarimitoituslaskelmalla, jolla saadaan varmistettua kustannustehokkain ratkaisu kiinteistöön. Elinkaarilaskelmalla saadaan vertailtua mm. seuraavat eri lämmitysjärjestelmät: kaukolämpö, öljykattila, maakaasukattila, maalämpö, poistoilmalämpöpumppu, ilmavesilämpöpumppu ja aurinkosähköpaneelit.

LVI-hankesuunnitelma

LVI-hankesuunnitelmaa tarvitaan kun halutaan varmistaa mikä erilaisista korjaustavoista on soveliain kiinteistölle. Hankesuunnitelmassa kartoitetaan kiinteistön nykytilanne ja kiinteistöön sopivat vaihtoehtoiset talotekniset järjestelmät. Hankesuunnitelmassa määritetään tilaajan tarpeet ja myös toteutukselle asetettavat kustannus- ja aikatauluraamit sekä laatuvaatimukset ja tekniset vaatimukset. Tällöin hankesuunnitelma toimii tulevan toteutussuunnittelun pohjana ohjaten laadukkaaseen lopputulokseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ota yhteyttä!

Toimitilat ja uudiskohteet

Petteri Salin
Yksikön päällikkö
Helsinki
040 702 3980


Korjausrakentaminen

Jari Heikkilä

Yksikön päällikkö
Helsinki
040 580 8034

Markus Leino
Aluepäällikkö
Lahti
040 717 6543

Juha-Pekka Hakkarainen
Aluepäällikkö
Jyväskylä
043 825 5605


etunimi.sukunimi@talokeskus.fi

Case Fira – Parkkihalli

Katso mitä mieltä Firan Raija Suonoja oli Talokeskuksen kanssa toteutetusta parkkihalliprojektista ja suunnittelijoiden työstä.

Tilaa uutiskirje

Seuraa alan tapahtumia ja saat ajankohtaisia uutisia!

Klikkaa Ota yhteyttä! -painiketta

Täytä lomake tai lähetä tarjouspyyntösi sähköpostilla tarjoukset@talokeskus.fi

 

Ota yhteyttä!