Lämpökuvaus on nopea tapa kartoittaa korjausta vaativat rakenteet

Ota yhteyttä!

Lämpökuvaus

Lämpökuvauksella mitataan kohteen pinnasta lähtevää lämpösäteilyä. Lämpökamera muodostaa mittaustiedoista selkeän ja havainnollisen kuvan. Talokeskuksen laajaan korjausrakentamisen sekä ylläpidon erikoisosaamiseen yhdistettynä lämpökuvaus mahdollistaa kattavat, tarkat ja helposti hyödynnettävät lämpökuvausraportit.

 

Kiinteistön rakenteiden kunto ja LVIS-laitteiden toiminta

Lämpökuvauksella voidaan selvittää nopeasti ja rakenteita rikkomatta rakennuksen ulkovaipan viat ja puutteet, vaipan ilmavuodot, lämmöneristyksen kunto ja tasaisuus sekä kylmäsillat. Lämpökuvauksella voidaan myös tarkastella LVIS-laitteiden toimintaa sekä paikantaa kosteusvaurioita tietyin edellytyksin.

Lämpökuvaus korjausrakentamisessa

Lämpökuvauksella vältytään ylimääräisiltä pintojen rikkomisilta ja tarpeettomilta korjauksilta. Korjaustarpeet pystytään kohdentamaan oikein ja vältytään lisäkustannuksilta. Lämpökamerakuvausta voidaan käyttää myös korjausrakentamisen laadunvarmistamisessa, kun tavoitteena on parantaa energiatehokkuutta. Lämpökuvauksella paikannetaan energiakulutusta lisäävät ilma- ja lämpövuodot.

 

Lämpökuvaus uudisrakentamisessa

Lämpökuvaus on erinomainen työkalu uudisrakentamisen laadunvarmistuksessa. Mittaustulokset voidaan tarvittaessa analysoida paikan päällä, ja jo rakennusvaiheessa havaittujen vikojen korjaaminen on halvempaa ja helpompaa.


Lämpökuvaus talotekniikassa

Kiinteistön sähkökeskusten lämpökuvauksella voidaan tehokkaasti ehkäistä viallisista liitoksista tai hapettuneista kontaktipinnoista johtuvia sähköpaloja. Lämpökuvauksella havaitaan myös ylikuormittuneet johtimet, jolloin kuormaa pystytään jakamaan ennen sulakkeen palamisen aiheuttamaa järjestelmän käyttökatkosta.

Taloteknisten järjestelmien lämpökuvauksella havaitaan pumppujen ja ilmanvaihtokoneiden osien kuluminen ja näin kunnossapitotoimenpiteet pystytään suorittamaan ilman ennakoimattomia käyttökatkoksia järjestelmissä. Lämpökuvauksella voidaan tarkistaa lattialämmityksen toiminta sekä paikantaa vikakohdat.

Ota yhteyttä!

Jari Halonen
Tarkastuspalvelut
Yksikön päällikkö
0400 232 285

 

Talokeskuksen sertifioitu lämpökuvauspalvelu

Talokeskuksen lämpökuvaus suoritetaan aina RT 14-11239 ohjeen mukaisesti. Lisäksi Talokeskuksella on mittava kokemus lämpökuvien oikeasta tulkinnasta, mikä on tärkeää tulosten luotettavuuden kannalta.

 

 

 

 

 

Tilaa uutiskirje

Seuraa alan tapahtumia ja saat ajankohtaisia uutisia!

Klikkaa Ota yhteyttä! -painiketta

Täytä lomake tai lähetä tarjouspyyntösi sähköpostilla tarjoukset@talokeskus.fi

 

Ota yhteyttä!