Oikea-aikainen julkisivusaneeraus säästää kustannuksia

Julkisivuremontti

Oikein ajoitettu julkisivuremontti säästää kustannuksia: jos korjaustoimenpiteitä tehdään ajoissa, niitä voidaan tehdä kevyemmin menetelmin eikä rakenteita tarvitse kokonaan uusia.

Julkisivusaneeraussuunnittelun tavoitteena on oikean tasoinen ja kattava suunnitelma kiinteistön ulkovaipan kunnostamiseksi. Oikealla suunnittelulla vältetään yli- tai alimitoitettu korjaus, ja päästään kokonaistaloudellisesti parhaaseen lopputulokseen.

Julkisivuremontin suunnittelun lähtökohtana ovat rakenteiden kunto sekä tilaajan tarpeet. Julkisivuremontti vaatii eri rakennustapojen ja menetelmien kattavaa tuntemusta sekä kokemusta eri aikakausien rakenteista.

Vankka kokemus julkisivuremonteista

Talokeskus on ollut mukana sadoissa julkisivusaneeraushankkeissa. Tarjoamme julkisivuremonttiin laajaa erikoisosaamista korjausrakentamisesta. Julkisivukorjaussuunnittelijamme ovat alansa asiantuntijoita ja perehtyneitä vanhoihin rakenteisiin sekä yksityiskohtien huolelliseen suunnitteluun.

Laajaa julkisivukorjaushanketta edeltää yleensä aina rakenteiden kuntotutkimus sekä suunnittelua valmisteleva hankesuunnitelmavaihe. Hyvällä suunnittelulla ja urakan kilpailuttamisella saadaan urakkatarjouksista keskenään vertailukelpoisia, mikä helpottaa tilaajan päätöksentekoa.

Kokenut suunnittelija pystyy jo suunnitteluvaiheessa suunnitteluratkaisuilla vähentämään työnaikaisia riskejä sekä lisä- ja muutostöiden määrää. Lisäksi suunnittelija seuraa ja varmistaa suunnitelmien toteutuksen myös korjaustyön aikana.

Julkisivuremontti ajoittuu putkiremontin edelle

Yleensä julkisivuremontti ajoittuu noin 30-40 vuoden ikäiseen kiinteistöön. Laajempi julkisivusaneeraus tulisi olla tehtynä noin 10 vuotta ennen putkiremonttia eli linjasaneerausta, jotta osakkaille jäisi riittävästi aikaa lainanmaksuun.

Julkisivuremontin yhteydessä on mahdollista tehdä useita muita rakenteellisia korjauksia. Julkisivuremonttiin voidaan yhdistää kiinteistön ikkunoiden ja vesikaton korjaaminen tai salaojien sekä piha-alueiden kunnostus ja uudelleenjärjestelyt. Parvekkeet on järkevää korjata julkisivuremontin yhteydessä ja myös kiinteistön energiatalouden parantaminen on mahdollista.

Talokeskukselta myös julkisivuremontin valvonta

Julkisivuremontin toteutuksen ja päätöksenteon kannalta on hyvä suunnitella ja kilpailuttaa julkisivukorjausurakka edellisen vuoden puolella, jotta töihin päästään heti keväällä. Julkisivuremontti on iso investointi ja se vaikuttaa asukkaiden elämään myös korjaustyön aikana.

Hyvän suunnittelulopputuloksen varmistaminen edellyttää aina asiantuntevaa korjaustyön toteuttajaa ja valvontaa. Talokeskuksen valvojat ja suunnittelijat ovat osaltaan aktiivisesti mukana julkisivuremontin toteutuksessa yhteistyössä asukkaiden ja kaikkien julkisivuremonttiin osallistuvien kanssa.

Lisätietoja

Jaakko Suomela
asiakkuuspäällikkö
Puh. 040 829 7459

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja julkisivuremontista? Täytä oheinen lomake, niin olemme pian yhteydessä sinuun.


* Täytäthän nämä kentät, niin voimme olla yhteydessä sinuun.