Luotettava kuva rakenteen kunnosta

Julkisivun kuntotutkimus

Julkisivun kuntotutkimus kohdistuu betonijulkisivuihin, parvekkeisiin, rapattuihin julkisivuihin, ikkunoihin ja vesikattoon. Vastaavasti tutkitaan myös pihakansi- ja autohallirakenteet.

Julkisivun kuntotutkimuksen tärkein tavoite on saada luotettava kuva rakenteen kunnosta, vaurioista ja vaurioiden laajuudesta korjaussuunnitelman lähtötiedoksi. Ensimmäinen julkisivun kuntotutkimus kiinteistössä tulisi tehdä noin 20 vuotta rakennuksen valmistumisen jälkeen ja seurantatutkimukset noin 10 vuoden välein.

Kuntotutkimus sisältää aina piirustuksiin ja lähtötietoihin tutustumisen ennen tarkastuskäyntiä ja kenttätutkimuksia. Betonirakenteisen julkisivun kuntotutkimus sisältää aina betoninäytteiden poraamisen nostokoriautosta sekä näytteiden analysoinnin laboratoriossa. Julkisivun kuntotutkimusraportissa esitetään aina alustavat korjausvaihtoehdot ja korjausvaihtoehtojen kustannusarvio.

Betonirakenteisen julkisivun kuntotutkimus suoritetaan aina Suomen Betoniyhdistyksen ohjeiden mukaisesti. Yhdistys on julkaissut myös ilmaisen BY42 tilaajan ohjeen, jota kuntotutkimuksen tilaajan kannattaa tarjouspyynnössään hyödyntää.
Haitta-aine ja asbestikartoitus voidaan teettää joko kuntotutkimuksen yhteydessä tai erikseen vasta ennen korjaussuunnittelun aloittamista.

Talokeskuksen kokeneet ja kuntotutkijan pätevyyden omaavat tutkijat osaavat opastaa asiakkaita julkisivun kuntotutkimuksen jälkeen seuraavan vaiheeseen, eli hanke- ja toteutussuunnitteluun.

Haluatko lisätietoja julkisivun kuntotutkimuksesta? Ota yhteyttä.

Lisätietoja

Jaakko Suomela
asiakkuuspäällikkö
Puh. 040 829 7459

Pyydä tarjous

Täytä oheinen lomake tai lähetä tarjouspyyntösi sähköpostilla Jaakko Suomelalle.


Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.