Energiaremontit ja laskenta

Tiesitkö, että Talokeskus auttaa Aran energia-avustusten esiselvityksessä, laskennassa sekä hakemuksen laadinnassa. Mistä tässä on kyse?Vuoden 2020 alusta alkaviin toteutettaviin energiatehokkuutta parantaviin asuinrakennusten korjauksiin voi hakea energia-avustusta.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran avustuksia voivat hakea kaikenikäiset rakennukset, eikä se ole tulossidonnaista. Korjaushankkeiden suunnittelukustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.10.2019 alkaen sekä toteuttamiskustannuksiin, jotka ovat alkaneet 1.1.2020 lähtien on mahdollista saada avustusta. Aran energia-avustuksia voivat hakea; kerros, – rivitaloyhtiöt, omakoti-, pari- ja ketjutalojen omistajat sekä valtion tuella rahoitetut vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja omistavat yhteisöt, joille myönnetään perusparannuskorkotukilainaa.

Rakennusten korjaushankkeiden energiatehokuutta on parannettava, jotta avustuksen saaminen on mahdollista. Energiatehokkuuden parantaminen osoitetaan energiatodistuksella.

Avustusta myönnetään korjaushankkeen kustannuksiin, jotka liittyvät:

  • energiatehokkuuden parantamiseen
  • energian käytön tehostamiseen
  • sisäilmasto-olosuhteiden parantamiseen
  • järjestelmän säätöön, tasapainotukseen ja ohjaukseen sekä järjestelmän oikean toiminnan varmistamiseen

Avustusta haetaan ennakkoon ARAsta. Hakemuksessa tulee olla laskelmat lähtötilanteesta (E-luku), korjausten vaikutuksesta E-lukuun sekä asiantuntijan laatima ja allekirjoittama selvitys ja kustannusarvio toimenpiteistä, joilla vaadittu energiatehokkuus saavutetaan. Avustus maksetaan jälkikäteen, kun energiatehokkuuden paraneminen on osoitettu uudella energiatodistuksella.

Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on energiatehokkuuden paraneminen:

  • kerros- ja rivitalossa vähintään 20 prosenttia energiatehokkaammaksi kuin voimassa olevat säädökset edellyttävät – avustus enintään 4 000 €/asunto
  • rakennuksen korjaus lähes nollaenergiatasolle – avustus enintään 6 000 €/asunto

Talokeskus on käytettävissäsi ja tarjoaa energialaskentapalveluita energiaremonttihankkeisiin. Energiatodoistuksen laatijanpätevyyden omaavat asiantuntijat ovat palveluksessasi. Alla palvelupolku energiaremontin avustusten hakuun.

Laaditaan energia-avustuksen esiselvitys

  • kertoo onko hankkeelle haettavissa energia-avustusta

Laaditaan energia-avustuksen ARA laskenta

  • laskelmat hakemusta varten

Energia-avustuksen hakemuksen laadinta

  • avustetaan Isännöítsijää hakemuksen laadinnassa

Hankkeen päättyessä laaditaan energiatodistus hankkeen tiedoilla

  • laskelmat avustuksen maksatusta varten

 

Ole yhteydessä Talokeskuksen asiantuntijoihin tai tutustu aiheeseen lisää Aran kotisivuilla www.ara.fi/energia-avustus.

Lisätietoja

Markku Hyvärinen
johtaja, asiakkuudet
Puh. 040 543 5758

Pyydä tarjous

Täytä oheinen lomake tai lähetä tarjouspyyntösi sähköpostilla Markku Hyväriselle.


CAPTCHA image

Lomakkeen lähettäminen saattaa kestää hetken. Tiedot tallentuvat suoraan järjestelmäämme. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.