Kuntoarvio selvittää kiinteistön korjaustarpeet

Kuntoarvio selvittää kiinteistön korjaustarpeet. Kuntoarvio antaa kokonaiskuvan kiinteistön kunnosta, tulevista korjaustarpeista, niiden ajankohdista ja kustannuksista.

Talokeskus tekee kuntoarvioita kaiken tyyppisiin kiinteistöihin jo yli 20 vuoden kokemuksella. Talokeskuksen kuntoarviot ovat selkeitä ja laadukkaita, joten niiden perusteella on helppo tehdä päätöksiä kiinteistön korjausten toteuttamisesta.

Talokeskuksen laajat korjausrakentamisen palvelut mahdollistavat myös korjaustoimenpiteiden toteuttamisen suunnitelmallisesti. Meiltä saat myös kuntotutkimukset sekä lämpökuvauksen.

Talokeskuksen kuntoarvion sisältö

Talokeskuksen kuntoarviot laaditaan julkaistujen ohjeiden ja KH-korttien mukaisesti.

Kuntoarvioissa tarkastellaan näiden ohjeiden määrittelemässä laajuudessa kiinteistön energiataloudellista kuntoa, sisäolosuhteita, terveellisyyttä ja turvallisuutta sekä ehdotetaan tarvittaessa niihin liittyviä korjaustoimenpiteitä.

Kuntoarvion laadintaan osallistuu yleensä rakennus-, LVI- ja sähkötekniikan asiantuntijat, yhteensä kolme asiantuntijaa. Hissin kuntoarvio edellyttää oman erikoisasiantuntijan käyttöä, jonka myös saa meiltä.

Kuntoarvion tilaamisesta, toteuttamisesta ja raportin laatimisesta on julkaistu yleiset ohjeet.

Talokeskuksella satojen kuntoarvioiden kokemus

Talokeskus on kokemuksellaan uranuurtaja kuntoarvioiden ja teknisten PTS:ien laadinnassa. Talokeskuksella on satojen kiinteistöjen kuntoarvioiden kokemus.

Olemme kehittäneet nykyisin yleisessä käytössä olevan asuinkerrostalon peruskuntoarvion mallin ja olemme olleet aktiivisesti mukana kehittämässä toimitilakiinteistöjen kuntoarviomallia.

Talokeskus käyttää kuntoarvioiden tekemisessä Tampuuriin kehitettyä kuntoarvio-työkalua. Talokeskuksen kuntoarvioitsijat syöttävät tiedot suoraan kiinteistökäynnillä Tampuuri-kiinteistötietojärjestelmään. Asiakas saa näin selkeän ja laadukkaan kuntoarvio-raportin.

Hae sivuilta