Sähköiset huoltokirjat kiinteistön kunnossapitoon ja johtamiseen

Huoltokirja on kiinteistökohtaisesti laadittu kokonaisuus, joka sisältää kiinteistön hoidon, huollon ja kunnossapidon lähtötiedot, tavoitteet ja tehtävät. Se kertoo ennakoiden jokapäiväiset huoltotyöt sekä samalla kerää kiinteistön huoltohistoriaa. Kiinteistön huoltokirja on ollut lakisääteinen koko 2000-luvun ajan uudisrakennuksille sekä korjausrakentamisessa rakennusluvan alaisilta osilta.

Tampuurin sähköisen huoltokirjan tiedot ovat aina kaikille asianosaisille saatavilla ajantasaisina sekä niitä voi tarkastella ajasta ja paikasta riippumatta.

Huoltokirjoja tehdään niin uudis- kuin olemassa oleviin kohteisiinkin. Uudiskohteen huoltokirja luodaan suunnittelijoiden suunnitelmien perusteella sekä urakoitsijoilta kerätyn "as built" tiedon perustella, kun taas vanhoihin kohteisiin tehdään kiinteistökierros, jonka perusteella kiinteistökohtainen huoltokirja laaditaan.

Huoltosuunnitelman edut eri osapuolille

Asunto-osakeyhtiön kiinteistönhoito on ennakoivaa ja suunnitelmallista ja työn kiiretilanteet vähenevät huoltokirjan avulla. Huollon kilpailutukset ja tarjouspyynnöt ovat helppoja tehdä, kun tehtävät ja niiden laajuus on määritelty. Töiden seuranta helpottuu ja esimerkiksi onnettomuustilanteissa huoltokirja on tärkeä dokumentti näyttää toteen tehdyt tai tekemättömät työt. Myös takuun voimassaolo perustuu siihen, onko huollot tehty aivan kuten autonkin huoltokirjassa.

Isännöitsijöiden kannattaa isännöidä vain kohteita, joissa on huoltokirja. Kiinteistöhuollon työn valvonta helpottuu, ja isännöitsijöiden ei tarvitse itse raportoida eteenpäin tehtyjä tehtäviä vaan palveluyritys tekee työn heidän puolesta suoraan Tampuurin. Sähköpostien, mappien ja yhteydenottojen määrä vähenee, kun taloyhtiöiden hallituslaiset voivat itse katsoa oman kiinteistönsä tietoja suoraan Tampuurista olematta yhteydessä isännöitsijään.

Kiinteistön omistajien näkökulmasta arvo säilyy, kun kiinteistöä huolletaan täsmällisesti ja suunnitelmallisesti. Kiinteistön arvo nousee, kun huollot saadaan dokumentoitua huollot.

Tampuurin sähköinen huoltokirja tehostaa kunnossapitoa

Talokeskus toimii valtakunnallisesti ja tekee vuodessa tuhansia tarkastuksia ympäri Suomea. Pystymme siis tekemään kustannustehokkaasti suuriakin massoja huoltokirjoja kuitenkin kevyellä Tampuuri-tuotteella. Tuotamme huoltokirjojen sisällöt, koulutamme käyttäjät ja jalkautamme työtavan kiinteistön ylläpidon eri osapuolille.

Lue lisää blogista!

Julkaistu: 9.11.2016 10:18

Takaisin

Hae sivuilta