Asbestikartoitus muuttui pakolliseksi kaikissa purkutöissä

Vuoden alussa muuttunut asbestilainsäädäntö merkitsee uusia vaatimuksia taloyhtiöille ja osakkeenomistajille, jotka teettävät purkutöitä sisältäviä remontteja. Asbestikartoituksen tekeminen on nyt pakollista kaikissa purkutöissä, jos purettava rakenneosa voi sisältää asbestia.

Tyypillisesti asbestia on käytetty mm. laattojen sauma- ja kiinnityslaasteissa, liimoissa, tapettiliistereissä, putkistoeristeissä, lattiapinnoitteissa ja maaleissa. Kylpyhuone- ja keittiöremontit, väliseinien purku ja lattiapinnoitteiden vaihtaminen ovat esimerkkejä remonteista, joissa asbestikartoitusta edellytetään.

Kartoitusta edellytetään niin asunto-osakeyhtiöiden remonteissa kuin yksittäisen osakkaan huoneistoremonteissa. Kaiken purkutyön teettäminen varmuuden vuoksi asbestipurkuna ei riitä, vaan rakenteiden asbestipitoisuus on aina selvitettävä. Asbestipitoisten rakennusmateriaalien käyttö kiellettiin kokonaan vuoden 1994 alusta, joten sen jälkeen rakennetuissa taloissa asbestikartoitusta ei tarvita.

Asbestikartoituksen tekeminen edellyttää asbestiin, sen esiintymiseen ja rakenteiden purkamiseen riittävästi perehtynyttä henkilöä. Talokeskuksella on vuosien kokemus asbesti- ja haitta-ainekartoituksista. Tarjoamme asbestikartoituksia niin asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöille kuin yksityishenkilöille. Tarjoamme myös haitta-ainekartoituksia kiinteistön julkisivurakenteisiin kuten julkisivumaaleihin, julkisivulevytyksiin, kattomateriaaleihin ja sokkelin eristeisiin. Kysy lisää!


Lisätietoja

Timo Haapea
yksikön päällikkö, Linjasaneerauspalvelut
puh. 040 730 4846

Tommi Vienonen
myyntipäällikkö
puh. 040 557 7178

Lue lisää asbestikartoituksesta: http://www.talokeskus.fi/rakennuttajapalvelut/putkiremontti/asbestikartoitus/

Julkaistu: 5.2.2016 07:24

Takaisin

Hae sivuilta