Talokeskus vahvistaa asemiaan opiskelija-asuntomarkkinoilla

Talokeskus Yhtiöt Oy ja Turun Ylioppilaskyläsäätiö (TYS) aloittavat yhteistyön, jossa kiinteistöalan suurtoimija Talokeskus Yhtiöt toimittaa Tampuuri -liiketoiminnan ohjausjärjestelmän nuoriso- ja opiskeluasuntoja vuokraavalle Turun Ylioppilaskyläsäätiölle.

Tahojen solmima sopimus on merkittävä, sillä Tampuurin avulla TYS:n henkilöstö hoitaa noin 7000 opiskelijan ja nuoren työssäkäyvän vuokra-asuttamisen koko prosessin. Käyttöönotossa tullaan vahvasti huomioimaan asiakkaan liiketoiminnan prosessit.

- Tampuuri-kauppa TYS:n kanssa vahvistaa entisestään Talokeskuksen ja sen Tampuuri ohjelmistot -liiketoimintayksikön asemaa suomalaisessa opiskelija-asuntomarkkinassa, sillä yhteistyö TYS:n kanssa on meidän neljäs suuren kaupungin opiskelija-asuntoasiakas, kertoo Talokeskuksen toimitusjohtaja Karri Virtanen.

Turun Ylioppilaskyläsäätiö rakentaa, perusparantaa, vuokraa ja ylläpitää opiskelija- ja nuorisoasuntoja peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskelevia ja ns. työssäkäyvää nuorisoa varten. TYS:llä on yli 7300 asuntopaikkaa Turussa ja Raumalla. Näiden kiinteistöjen ylläpitoa ja vuokraustoimintaa hoidetaan jatkossa Tampuuri-ohjelmistolla.
- Sopimukseen sisältyy Tampuurin käyttöönoton lisäksi myös yhteistyössä tehtävä Tampuurin jatkokehittäminen ja lyhyellä aikavälillä sopimuksella TYS:n kanssa on merkittävä vaikutus Tampuurin 9 ja 10 versioihin, kertoo projektipäällikkö Sami Karjalainen Talokeskuksesta.

- Uusi it-järjestelmä mahdollistaa meillä ensimmäisen kerran sen, että asukasvalinta, kiinteistöjen ylläpito ja taloushallinto toimivat saumattomasti yhteen. Samoin pystymme palvelemaan paremmin asiakkaitamme ja lisäämään myös sähköisiä palvelujamme kertoo TYS:n toimitusjohtaja Kalervo Haverinen.

Turun Ylioppilaskyläsäätiön tarkoituksena on huolehtia Turun seudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskelevien ja opintojaan jatkavien vuokra-asuntojen saamisesta. Näin säätiö omalta osaltaan luo edellytyksiä koulutuspoliittisten tavoitteiden toteuttamiselle ja edesauttaa myös koulutuksen kansainvälistymistä tarjoamalla asuntoja vaihto-opiskelijoille ja ulkomaisille tutkinto-opiskelijoille. Lisäksi säätiö tukee Turun kaupungin elinkeinopoliittista strategiaa, jonka tavoitteena on kehittää kaupunkia suosittuna opiskelupaikkana ja houkuttelevana työ- ja yritysten perustamispaikkana.

Talokeskus Yhtiöt on kiinteistötoimialan asiantuntija- ja tiedonhallintaratkaisuja tuottava konserni. Talokeskus-konsernin palvelutarjonta kattaa kaikki kiinteistön elinkaaren aikaiset palvelut, tuotteet sekä ohjelmistot. Se tarjoaa uudis- ja korjausrakentamisen suunnittelu-, rakennuttamispalvelut sekä laajat käytön, ylläpidon ja energianhallinnan palvelut. Kaiken tekemisen perustana ja Talokeskuksen tuotteiden sekä palveluiden alustana toimii Tampuuri-kiinteistötietojärjestelmä. Tampuuri on Suomen laajimmin käytössä oleva kiinteistötietojärjestelmä, josta löytyy yli 51 000 kiinteistön tiedot ja joissa työskentelee tai asuu yli 1,7 miljoonaa suomalaista.

Lisätietoja:
Talokeskus Yhtiöt Oy, toimitusjohtaja Karri Virtanen, karri.virtanen@talokeskus.fi tai 040 588 3508
Turun Ylioppilaskyläsäätiö, toimitusjohtaja Kalervo Haverinen, kalervo.haverinen@tys.fi tai 02 275 0260

Julkaistu: 22.12.2014 09:03

Takaisin

Hae sivuilta