Banneri 05.jpg

Oikea-aikainen julkisivusaneeraus säästää kustannuksia

Oikein ajoitettu julkisivuremontti säästää kustannuksia: jos korjaustoimenpiteitä tehdään ajoissa, niitä voidaan tehdä kevyemmin menetelmin eikä rakenteita tarvitse kokonaan uusia.

Julkisivusaneeraussuunnittelun tavoitteena on oikean tasoinen ja kattava suunnitelma kiinteistön ulkovaipan kunnostamiseksi. Oikealla suunnittelulla vältetään yli- tai alimitoitettu korjaus, ja päästään kokonaistaloudellisesti parhaaseen lopputulokseen.

Julkisivuremontin suunnittelun lähtökohtana ovat rakenteiden kunto sekä tilaajan tarpeet. Julkisivuremontti vaatii eri rakennustapojen ja menetelmien kattavaa tuntemusta ja kokemusta eri aikakausien rakenteista.

Vankka kokemus julkisivuremonteista

Talokeskus on ollut mukana sadoissa julkisivusaneeraushankkeissa. Tarjoamme julkisivuremonttiin laajaa erikoisosaamista korjausrakentamisesta. Julkisivukorjaussuunnittelijamme ovat alansa asiantuntijoita ja perehtyneitä vanhoihin rakenteisiin sekä yksityiskohtien huolelliseen suunnitteluun.

Laajaa julkisivukorjaushanketta edeltää yleensä rakenteiden kuntotutkimus sekä suunnittelua valmisteleva hankesuunnitelmavaihe.

Hyvällä suunnittelulla ja urakan kilpailuttamisella saadaan urakkatarjouksista keskenään vertailukelpoisia, mikä helpottaa tilaajan päätöksentekoa. Jos korjaustoimenpiteitä tehdään riittävän ajoissa, niitä voidaan tehdä kevyemmin menetelmin eikä rakenteita tarvitse kokonaan uusia

Kokenut suunnittelija pystyy jo suunnitteluvaiheessa suunnitteluratkaisuilla vähentämään työnaikaisia riskejä ja lisä- ja muutostöiden määrää.

Julkisivuremontti ajoittuu putkiremontin edelle

Yleensä julkisivuremontti ajoittuu noin 30-40 vuoden ikäiseen kiinteistöön. Laajempi julkisivusaneeraus tulisi olla tehtynä noin 10 vuotta ennen putkiremonttia eli linjasaneerausta, jotta osakkaille jäisi riittävästi aikaa lainanmaksuun. Isojen julkisivuremonttien osalta ollaan nyt siirtymässä 1970-luvun kiinteistöjen korjaamiseen.

Julkisivuremontin yhteydessä on mahdollista tehdä useita muita rakenteellisia korjauksia. Julkisivuremonttiin voidaan yhdistää kiinteistön ikkunoiden ja vesikaton korjaaminen tai salaojien ja piharakenteiden kunnostus. Parvekkeet on järkevää korjata julkisivuremontin yhteydessä ja myös kiinteistön energiatalouden parantaminen on mahdollista.

Talokeskukselta myös julkisivuremontin valvonta

Suunnittelun ja päätöksenteon kannalta on hyvä suunnitella ja kilpailuttaa julkisivukorjausurakka edellisen vuoden puolella, jotta töihin päästään heti säiden lämmettyä. Julkisivuremontti on iso investointi ja se vaikuttaa aina asukkaiden elämään. Taloyhtiöissä julkisivuremontti tarkoittaa ikkunoiden peittämistä sekä melu- ja pölyhaittoja.

Hyvän suunnittelulopputuloksen varmistaminen edellyttää aina asiantuntevaa korjaustyövaihetta. Talokeskuksen suunnittelijat osallistuvat myös korjaustyön valvontaan. Korjaustyön luonteeseen kuuluu, että hankkeen osapuolet toimivat aktiivisesti yhteistyössä suunnitellun mukaisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Tutustu referensseihimme!

Hae sivuilta