Banneri-22.jpg

Putkiremontti paransi asumisen laatua

Asunto Oy Säästökelo on 112 asuinhuoneistoa käsittävä asunto-osakeyhtiö Helsingin Itäkeskuksessa, jossa toteutettiin vuosien 2012-2013 aikana täysimittainen linjasaneeraus eli putkisto- ja sähköremontti. Suomen Talokeskus Oy vastasi hankkeen lvi- ja sähkösuunnittelusta sekä lvi-valvonnasta.

Erikoinen piirre As Oy Säästökelon lvi-suunnittelussa oli pohjaviemäri, joka kulki kellarin kantavan lattian alla olevassa tilassa. Muuten kohde on melko tyypillinen 60-luvun asuinkerrostalo.

Yhtiön kylpyhuoneet olivat suurelta osin alkuperäisessä kunnossa ja siten peruskorjauksen tarpeessa. Osittain tästä syystä yhtiössä päädyttiin valitsemaan perinteinen putkiremontti esimerkiksi viemärien sukituksen sijaan.

Korjausurakka kesti kaikkiaan yli vuoden ja huoneistolinjaa kohti kokonaisaika oli 15 viikkoa. Asukkaat olivat hyvin varautuneet korjausurakkaan, sillä sen valmistelu oli aloitettu hankeselvityksillä jo useita vuosia aiemmin. Ammattitaidolla suunniteltu ja toteutettu putkiremontti kohotti asumisen tasoa ja koko kiinteistön arvoa. Monet asukkaat käyttivät tilaisuutta hyväkseen ja teettivät huoneistossaan muutakin remonttia samalla, kun huoneistossa ei asuttu.

- Uusi kylpyhuone on vanhaan verrattuna upea. Olin tyytyväinen taloyhtiön valitsemiin peruskalusteisiin ja minun tarvitsi vain valita laattojen väri. Uusi kylpyhuone suihkunurkkineen on todella parantanut elämisen laatua, sillä jalkavaivaisena minun oli hankala kiivetä ammeeseen, kertoo talon asukas Aila Tolvanen, joka teetti myös keittiöremontin linjasaneerauksen yhteydessä.

Selkeät suunnitelmat eduksi myös tarjouskilpailussa

Isännöitsijä Janne Marttunen Suur-Helsingin Asuinkiinteistöt Oy:stä puolestaan toteaa As Oy Säästökelon linjasaneerauksen olleen parhaiten onnistunut putkiremontti hänen lähes 20-vuotisella urallaan. Urakoitsijaksi valikoitui yrittäjävetoinen LV-Pakki Oy, eikä yhtiö ole joutunut katumaan valintaa. LV-Pakin toimitusjohtaja Tomi Nurminen kertoo, että hyvän työn salaisuus on tiiviissä työporukassa, joka on hitsautunut toimimaan tiiminä jo useilla työmailla. Työmiehet ovat myös ystävällisiä ja kohteliaita, ja ihmisten kodeissa työskentelyn merkitys ymmärretään.

Hyvän urakoitsijan valintaa edesauttoi se, että suunnitelmat oli laadittu huolellisesti ja suunnitteluvaiheessa pidetty useita suunnittelukokouksia hallituksen ja suunnittelijoiden kesken.

- Saimme paljon vertailukelpoisia urakkatarjouksia. Haastatteluissa kävi ilmi, että urakoitsijoiden mielestä Talokeskuksen laatimat suunnitelmat ovat yleensäkin tasalaatuisia eikä niihin ole piilotettu mitään yllätyksiä tai avonaisia asioita, joten tarjous on helppo laskea. Talokeskuksella on pitkäaikainen kokemus korjausrakentamisen suunnittelusta, isännöitsijä Janne Marttunen sanoo.

- Talokeskus on meille tuttu jo monista yhteisistä projekteista. Kohde pystyttiin toteuttamaan suunnitelman mukaisesti, koska suunnitelmat oli laadittu niin että toteutus niillä onnistui sujuvasti. Aikataulu piti ja lisätyöt pysyivät ennakkoon arvioiduissa rajoissa, Tomi Nurminen vahvistaa.

Hae sivuilta