bulevardi11_banneri.png

Alkuperäinen ilme palautettiin tämän päivän vaatimuksin

Arkkitehti Gustaf Estlanderin suunnittelema vuonna 1903 valmistunut asunto-osakeyhtiö Bostads Ab Boulevard 11 edustaa vuosisadan vaihteen kansallisromanttista tyyliä. Rakennus sijaitsee Bulevardin ja Fredrikinkadun kulmauksessa Kalkkuna-korttelissa ja on osa Kampin vuosisadan vaihteen merkittävää kansallisromanttista rakennuskantaa. Rakennus on suojeltu ja se on määritetty rakennustaiteellisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokkaaksi.

Kiinteistön kadun puoleisten julkisivujen vaurioituneet rappauspinnat uusittiin, rappauksen karkeusasteet eri julkisivupinnoilla toteutettiin alkuperäisyyttä noudattaen, aikaisemmin uusitut puuikkunat maalattiin. Kadun puoleiset parvekkeet kaiteineen kunnostettiin. Julkisivujen kaikki värit palautettiin mahdollisimman lähelle alkuperäisen mukaisiksi tehtyjen värianalyysien ja väritutkimusten sekä Helsingin kaupunginmuseon ja rakennusvalvonnan ohjeiden mukaisesti.

Sisäpihojen alkuperäiset parvekkeet kaiteineen uusittiin kokonaisuudessaan. Myös rakennuksen antennijärjestelmä uusittiin nykyvaatimusten mukaiseksi. Julkisivuvalaistuksen sähköistys johdotettiin uuden rappauksen alle sen mahdollista myöhempää toteuttamista varten.

Talokeskus vastasi projektin rakennuttamisesta ja valvonnasta, arkkitehti- ja pääsuunnittelusta sekä rakenne- ja sähkösuunnittelusta. Kohde valmistui keväällä 2016.

bulevardi11_1.pngbulevardi11_3.png
bulevardi11_5.pngbulevardi11_4.png

Hae sivuilta